За контакти

359 58 601 699

e-mail: office@informa.bg

мобилен: +359 897 94 09 09

skype: informaltd

Въпроси

   Как да търсим продукт?

   Ако търсите консуматив за Вашия принтер, просто напишете модела му или модела на тонер касетата в полето за търсене и натиснете бутона "търси". За по-точно търсене напишете само цифрите на модела.
   Пример: Ако пълното име на модела е HP LaserJet 1010, то в полето напишете само 1010 или HP 1010. Като резултат ще получите всички продукти, свързани с този модел - оригинална тонер касета, съвместима тонер касета, рециклиране на тонер касета и зареждане на тонер касета. Модела на тонер касетата обикновено се намира на стикер върху нея, а може да го откриете и в документацията на печатащото устройство.

   За неупоменати модели моля, свържете се с нас !

   Какво представлява зареждането на тонер касета?

  Зареждането на тонер касета представлява добавяне на необходимото количество тонер в нея. В процеса на работа по всички работни детайли се натрупват отлагания от прах и тонер, които влошават качеството на печат. Затова е изключително важно преди зареждане касетата да бъде почистена основно, както и да се добавят необходимите смазващи материали - прахообразна смазка, смазка за пластмаси, токопроводяща смазка. Почистването и смазване преди зареждане гарантират пълното използване на заредения пресен тонер и по-високото качество на отпечатъка.

   Колко пъти може да се зарежда една тонер касета?

  В зависимост от капацитета на касетата и нейният начин на използване, този брой може да варира от 1 до 4 пъти, без да се налага смяна на резервни части.

   Какво представлява рециклирането на тонер касета?

   След достигане на пределния брой зареждания, което се разбира от драстичното влошаване на отпечатъка (вертикални черни линии, сив фон, повтаряеми дефекти върху отпечатъка), е необходимо рециклиране. Процесът се състои в подмяната на всички работни компоненти - барабан, почистващ нож, зарядна ролка, магнитна ролка, доктор нож, и последващо зареждане с тонер. След рециклиране касетата отново може да бъде зареждана. Единственият компонент, който не подлежи на подмяна - това е пластмасовото тяло. Има случаи, в които то може да бъде използвано до 25 - 30 пъти.

   Защо да зареждаме тонер касетите си?

   Всяка тонер касета, оригинална или съвместима, притежава остатъчен ресурс на работните си компоненти, който може да бъде използван повторно. Това позволява да отпимизирате разходите за печат, като спестявате до 80% от цената на нова оригинална тонер касета, без да губите от качеството на печат.

   Защо да рециклираме тонер касетите си?

  При рециклиране спестявате до 50-60% от цената на нов оригинален консуматив. Влагането на качествени компоненти гарантира отлично ниво на печат, като в много случаи, след рециклиране, касетата издържа по-голям брой зареждания в сравнение с оригиналната.

   Как да поръчаме?

  За да поръчате необходимите Ви стоки или услуги можете да се свържете с нас по телефона, Skype, e-mail или изпратете запитване за конкретен продукт директно от сайта. За град Добрич можете да получите поръчката си в офиса ни. За всички останали градове в страната доставката се прави с куриер за наша сметка или за сметка на получателя, в зависимост от типа на поръчания продукт. При извършване на услугата зареждане или рециклиране на 3 и повече тонер касети, транспортните разходи са за наша сметка.

   Защо има продукти, които нямат цена?

  За правилното функциониране на сайта и коректо търсене по модел е необходимо съществуването на тези продукти в базата ни от данни. Всички продукти качени на сайта, които са без цена, са само с описателна цел.